Kennisbank

In deze kennisbank staan de publicaties van artikelen, blogs, video’s en podcasts vanuit IncluZie.

Publicaties

Lees hier de publicaties die verschenen zijn vanuit IncluZie.

Alle Publicaties

Profileringsstuk IncluZie

In plaats van meer jeugdigen die gezonder en in welbevinden opgroeien, lijkt het resultaat juist tegenovergesteld: het gebruik van jeugdhulp stijgt door. INCLUZIE werkt aan kennis die bijdraagt aan het inclusief en gezond opgroeien in een complexe samenleving. Het doel is om meer jeugdigen gezond en in welbevinden te kunnen laten opgroeien door de focus te leggen op de context rond jeugdigen. Vanuit welke visie we dit doen, leest u in deze profilering.

Lees meer

Blogs & nieuws

Hier vind je blogs en nieuws vanuit IncluZie.

Alle Blogs & nieuws
Bij ongewijzigd denken voelen jongeren zich nooit goed genoeg

Bij ongewijzigd denken voelen jongeren zich nooit goed genoeg

De geestelijke gezondheid van jongeren kachelt achteruit. Nog meer pillen en therapieën bieden geen remedie, zeggen lectoren Peer van der Helm en Dorien Graas. Anders maatschappelijk denken helpt wel.

Lees meer
Heidag IncluZie

Heidag IncluZie

Op dinsdag 22 oktober vond de heidag plaats van de SPRONG-groep IncluZie.

Lees meer
Bijeenkomst onderzoeksmethoden – artsbased research

Bijeenkomst onderzoeksmethoden – artsbased research

Lees meer

Tunnelvisie in jeugdhulpbeleid belet investeren rondom gezinnen

De huidige discussies rondom jeugdhulp worden gekleurd door een cyclus van reageren op beleidshervormingen, zonder aandacht te besteden aan alternatieven.

Lees meer

Symposium Kinderen Recht Doen dinsdag 25 juni 13.30-16.30 uur

Lees meer

Première Documentaire “Doen we nog wel normaal?!” een Groot Succes!

Lees meer

Video’s

Hier vind je video’s vanuit projecten en onderzoek gerelateerd aan de thema’s van IncluZie.

Alle Video’s

Première Documentaire “Doen we nog wel normaal?!” een groot succes!

Gisterenavond ging de participatief ontwikkelde documentaire “Doen we nog wel normaal?!” in première onder het genot van een heerlijk bakje popcorn. Deze inspirerende documentaire geeft antwoord op de vraag wat normaliseren eigenlijk betekent en hoe dit toegepast kan worden in onze dagelijkse leefomgeving.

Lees meer

Sneak preview documentaire RKJ IJsselland

Ben jij ook nieuwsgierig naar hoe we ‘normaliseren’ in ons dagelijks leven kunnen toepassen? Ontdek het op 14 mei tijdens de première van onze documentaire “Doen we nog wel normaal?!” In deze participatief ontwikkelde documentaire delen verschillende perspectieven, waaronder jongeren, ouders, jeugdhulpverleners en professionals zoals Bert Wienen en Laura Batstra hun perspectieven en ervaringen. En kom op 14 mei gratis naar de première! Naast de onthulling van de documentaire presenteren we ook de resultaten van ons onderzoek en nodigen we je uit om deel te nemen aan het gesprek over normaliseren. 📅 𝐖𝐚𝐭: Premiere Documentaire “Doen we nog wel normaal?!” 🏢 𝐖𝐚𝐚𝐫: Auditorium Hogeschool Windesheim (Zwolle) 🕒 𝐓𝐢𝐣𝐝:  18:30 – 21:00 uur ✍️ 𝐀𝐚𝐧𝐦𝐞𝐥𝐝𝐞𝐧: https://lnkd.in/eWcXXqJx Zien we jou ook op 14 mei? We kijken uit naar je komst!

Lees meer

Podcasts

Luister hier naar de podcasts van onderzoekers vanuit IncluZie.

Alle Podcasts

Pedagogische Basis

Te gast in deze podcast aflevering zijn Marije Kesselring en Dorien Graas (dr.), onderzoeker en lector bij verschillende jeugdlectoraten, met wie Taco Visser spreekt over het thema de pedagogische basis. Marije en Dorien pleiten ervoor dat de pedagogische relatie en pedagogisch handelen normaal is in school en samenleving en dat we met elkaar spreken en reflecteren over hoe breed ons normaal is, zodat pedagogiek niet alleen aan specialisten wordt overgelaten.

Lees meer

Opzoek naar verbeterkansen in de jeugdhulp

In de podcast Ketenbreed Leren gaan Mannus Boote (ervaringswerker) en Marjan de Lange (onderzoeker) met ervaringsdeskundigen en professionals op zoek naar verbeterkansen voor de jeugdhulp. In deze aflevering spreken ze met lector Rob Gilsing.

Lees meer

Altijd op de hoogte blijven?
Volg ons op social media

Verbonden hogescholen